Kort overzicht seizoen 2007

Na haar kennismaking met de Porsche in de rally van Wervik, moest ik bitter weinig moeite doen om mijn vrouw te overtuigen om terug mijn copilote te zijn in Marche-en-Famenne. In tegenstelling tot vorig jaar waren de weergoden ons goedgezind, waardoor niet alleen de Porsche in zijn nopjes was en zich van haar beste kant kon laten zien.

Dankzij Carlo Mylle en Hendrik Beatse stonden we in de Omloop van Vlaanderen opnieuw aan de start met de Mydibel-Porsche. Wanneer twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen, was tijdens dit schitterende weekend zeker van toepassing. Al het schuif- en glijwerk en het niet najagen van de laatste seconden, hebben ons toch een mooie derde plaats opgeleverd. U herinnert zich bovendien ongetwijfeld nog de aanrijding tussen Larry Cols en Bernard Munster op de Zoning, wat voor heel wat opschudding zorgde. Het duel tussen de twee is echter nooit beslecht geweest, aangezien Cols de duimen moest leggen met een kapotte turbo.

Als afsluiter van het seizoen, en een jaar na de feiten, stonden we opnieuw aan de start van de Condrozrally met de Tabaknatie Porsche, die voor haar wederoptreden in een nieuw kleedje werd gestoken. Tijdens deze rally was het er mij vooral om te doen om het publiek te tonen dat, ondanks het feit dat ik de laatste seconden nu laat liggen, ik ontzettend veel plezier beleef aan het besturen van deze ongelooflijke wagen. Het deed me natuurlijk wel wat om tijdens de officiele verkenningen oog in oog te staan met de plaats van het ongeluk. Echter, het toeval wou dat tijdens de rally zelf, de wagen de bewuste plaats nooit gepasseerd is. En dan zeggen dat een auto geen ziel heeft.