EBR – Cartim Team – Scoren op regelmaat

De East Belgian Rally opent dit weekend het Kampioenschap van Belgie Rally. De klassieker in de Oostkantons is tevens het toneel van de eerste manche van de Ford Fiesta Sporting Trophy 2008, de promotieformule van Ford. In dit kader zet Timothy Van Parijs twee wagens in voor de jonge talenten Nikias Priem en Thijs Deburghgraeve.

Tim, die zelf niet aan de start komt om zo zijn jongeren beter te kunnen begeleiden en adviseren, legt zijn jonge kerels geen extra druk op.
“Het parcours van deze East Belgian is enorm technisch en moeilijk. Zowel voor Nikias als Thijs wordt het een kennismaking met deze proeven. Daarom moeten ze zeker niet met het mes tussen de tanden van start gaan, maar mikken op regelmaat. Nikias, die dit jaar mee moet kunnen spelen voor de eindzege, krijgt in de Wallonie, Ieper en Roeselare parcours die hem beter liggen en die hij kent. Een top 5 op regelmaat in de EBR zou een mooi resultaat zijn om het seizoen te openen. Van Thijs verwacht ik in de eerste plaats dat hij zoveel mogelijk kilometers maakt om ervaring op te doen. Thijs moet zich zeker niet laten opjagen, maar zijn eigen tempo rijden en leren.”

Nikias Priem en navigator Diederik Pattyn weten wat hen dit seizoen te doen staat.
“We moeten dit jaar voor de titel gaan. Tim heeft ons vorig jaar de kans gegeven om ervaring op te doen en in ons tweede seizoen moeten we die ervaring benutten om vooraan mee te spelen. Maar, het niveau zal nog hoger liggen dan vorig seizoen. De unieke ervaring tijdens de internationale bij M-Sport heeft mijn motivatie nog aangescherpt. Ik wil graag opnieuw naar M-Sport, maar dan als winnaar van de Trophy en niet dankzij een wild card.”

Thijs Deburghgraeve en Gregory Verfaille zijn nieuw in het team en in het nationaal rallykampioenschap. De 20-jarige piloot uit Diksmuide werd door Timothy geselecteerd na een “mini-talentenjacht” op de testbasis van Ford in Lommel.
“Voor mij wordt het een grote stap in het onbekende. Mijn rallyervaring beperkt zich tot de RS van Staden, de TBR en Hemicuda. Met de Fiesta ST heb ik een paar rondjes gereden in Lommel. En, natuurlijk zijn de proeven nieuw. Het parcours is indrukwekkend. Technisch, snel, lange proeven en mooie stroken onverhard. De verstandhouding tijdens de verkenningen met Gregory was uitstekend. Hoewel we elkaar pas tijdens het Autosalon leerden kennen, zaten we bij het maken van de nota`s meestal op dezelfde golflengte. Ik kijk uit naar de shakedown om de Fiesta nog beter te leren kennen. Tijdens de wedstrijd gaan we geen onnodige risico`s nemen. Ik zal proberen een vlot tempo te vinden zonder over mijn limiet te gaan”